6. aug. 2008

Slutte med smokk!

Tiden er inne for mor og far til å innse at lille gullet våres har blitt stor gutt. Det er ikke lett, men det er en realitet! Hele denne uken jobber vi mot skrekkens fredag. Sander skal slutte med smokk i løpet av helgen. Jeg prøver å forberede ham på den "store" dagen, men han skjønner ikke hva jeg snakker om. Han sier bare at "snart skal Kaptein Sabeltann passe på smokkene mine" og " jeg er ikke en baby mamma, jeg er stor gutt"! I en veldig bestemt tone. Men, når jeg sier at om noen dager må han være flink til å hjelpe mamma med å legge alle smokkene i søpla, fordi Sabeltann kommer til å hente de der, så sier han "Nei, ikke enda!"
Vi er forberedt på en tøff helg med litt lite søvn muligens. Men, vi må gjennom dette som de fleste andre. Utfordringen blir å han til å forstå at han ikke kan ha de lenger. Han kommer ikke til å se poenget med dette i det hele tatt. Han kommer bare til å se at mamma og pappa er slemme. Og det liker ikke jeg. Jeg som bare er snill! :-)
Jeg fikk helt sjokk her en dag, da jeg sjekket tannstillingen hans. Da brå-bestemte jeg meg for at nå er det slutt! Han bruker smokken når han sover. Ikke så ofte ellers. Når han sitter i bilen eller i vogna har han den. Men, ikke når vi er ute eller når han leker osv. Men allikevel, dette så ikke så bra ut. Kan jo prøve å trosse naturens gang litt, slik at han kunne ha sluppet reggis. Men, tannstilling kan dessverre være arvelig i følge tannlegen, og da stiller han med svært dårlige odds uansett. Både Petter og jeg har hatt reggis. Og det med god grunn. Vel vel, jeg klapper meg selv på skulder'n og ønsker oss lykke til i helgen. På fredag kastes alle smokker. Da er det ingen vei tilbake. Tvi tvi!

3 kommentarer:

Anonym sa...

jeg ønsker dere masse lykke til!!
godt dere skal vente til imorgen, så jeg ikke bli barnevakten fra h......

Anonym sa...

Lykke til! Du får eventuelt prøve å legge skylden på Sabeltann ;)
/Tone

Solveig sa...

Takk! Det tok en times tid så sov han faktisk. Han fikk kaste alle smokkene selv i søpla. Etter det fikk han stor pakke av "kaptein sabeltann". Sjørøverhatt, sverd, øyelapp osv. Det er K S som liksom passer på smokkene nå. Kjempe lei seg når han la seg, men det gikk fort over. Håper det går like bra i morgen.