3. nov. 2008

Mye på en gang...

Nå er det kjempe lenge siden sist og jeg har gjort en hel masse! Tiden flyr av gårde, men husker på å ta med seg en del gode opplevelser og erfaringer på veien. Og det er jeg glad for. Det er ikke bare tom tid.
Forrige søndag var jeg på Hai og spiste vietnamesisk mat sammen med Marit. Etter maten gikk vi på kino. Vi så på I et speil i en gåte. Og vi gråt!! Kjempe søt film. Og veldig trist. En 13-år gammel jente har kreft, så det sier seg selv at dette ikke er så lystbetont. Som sagt søt, men noe dryg. Vi var vel enig om at hadde den gått på tv, hadde vi nok sappa innimellom til andre kanaler. Og da hadde vi ikke fått med oss alle de små gode poengene. Pappaen som blir helt desperat inne på sykehuset da de får beskjed om at de ikke er noe som kan redde henne. En hver far hadde blitt helt gal. Det var så voldsomt synes jeg.


Mens jeg er inne på film....så på en dvd hjemme sammen med Petter i går. En dansk film som het Adams æbler. Gud for en syk film. Det man kaller svart humor tror jeg. Jeg likte den godt. Helt underlig film egentlig. Det er de samme folka som i Festen og De grønne slagtere. Dansker er gode på film og tv.
Den aller største begivenheten er at Merete har født!! Jeg holdt på å skrive "endelig", men det er fordi jeg har gledet meg så lenge. Lille Birk kom jo en mnd før tiden. Gleder meg til å hilse på han. En annen jeg kjenner har også født i løpet av uken. Datteren til mammas venninne. Nå er vel Elin nestemann ut tror jeg. Det gleder jeg meg mest av alt til. Denne julen blir helt spesiell!

Min julegaveliste er forlengst planlagt. Hvem skal få hva osv. Nå gjelder det bare å sette i gang med innkjøpene. Jeg har funnet ut at det meste skal kjøpes på Metro-senteret på kveldstid. Det er så mange fine butikker der. Men, det beste av alt, er at det er helt folketomt der. Man er alltid helt alene. Og det er så deilig. Kan ikke skjønne hvordan det kan gå rundt egentlig. Men, det er digg for oss som handler der da.
Denne helgen har vært super sosial. Som alle andre helger egentlig. På fredag etter jobb, hentet jeg Sander og dro til mamma og pappa. Elin var også der. Vi spiste god middag (som alltid) og så på tv. Alle flata ut i hver sin godstol. Sander lekte med lego og spiste godis. Han koser seg sånn når han er hos mormor og morfar. Vi pløyde gjennom gullrekka, mens vi tok opp Skal vi danse, som vi så på etter på. Digg kveld. Da vi kom hjem hadde Petter besøk av Morten, Maja og Martin. Petter hadde kjøpt inn godis til Halloween for mange mange penger. Men, det kom ingen! Er det ikke Halloween på Romerike eller? Vel, det ble mer på oss da i alle fall.

Lørdagmorgen ble jeg vekket kl 11! Åh det var digg. Kan nesten ikke huske sist jeg sov så lenge. Tom hadde kommet. Han skulle hjelpe Petter med terrassebyggingen. Takk Tom! :-)
Jeg tok med meg Sander ut på en liten shoppingrunde. Han hater det stakkars. Kjøpte meg en kjole og en topp.

På kvelden fikk vi besøk av Kartrine, Pål, Torstein og Mette. Koselig kveld. Søndag var Sander og jeg på frokost hos Elin. En liten bursdagsfeiring. Una, Kathrine, Linn og Lene var også der.
På ettermiddagen dro vi hjem og hentet Petter. Så dro vi på fika til Anna og Mads som hadde bakt boller og muffins. Andre, Jenny, Pål og Katrine var også der. Koselig.
Søndag kveld fikk jeg melding av mamma. "Se på Nrk1"... Vi satte på og jeg fikk helt sjokk! Ny reality på gang. Sangstjerne på Stovner. Går det an! Vi måtte bytte kanal flere ganger. Jeg var så brydd at jeg visste ikke hvor jeg skulle se. Petter bare lo og lo. "Her kommer du fra liksom!!" Ha ha ha. Det er ikke alle som er skapt for å komme på tv. Noen mennesker må beskyttes fra seg selv rett og slett. Det er ikke alle som har selvinnsikt. Alle kan ikke være på tv!!! Som om ikke det stedet hadde dårlig nok rykte på seg fra før. Så kliner de til med noe sånt.

Den dagen jeg skulle begynne i 1. klasse på Stovner barneskole, viste forsiden på VG: "Alle fra Stovner er analfabeter"... Denne delen av byen er elsket kun av de som bor der eller er vokst opp der. Jeg kunne ikke tenke meg et bedre sted å vokse opp. Jeg har bare gode barndomsminner der i fra. Men, vi trenger ikke et tv-program som skaper latter i resten av landet. Det var jo ikke akkurat toppfolk som var plukket av til dette programmet for å si det sånn. Ja, det finnes en hel del morsomme, varme og original mennesker her. Det finnes det alle steder. Dette konseptet har funket i Rognan også. Men, jeg tror at her kommer folk til å le av og ikke med....dessverre...

Apropos barndomsminner... jeg leste et sted en gang at har man hatt en lykkelig barndom og tenker tilbake på minner fra den tiden, så er det alltid fint vær i minnene dine. Er ikke det rart? Jeg har det sånn. Solen skinner alltid i mine tanker om den tiden. Det regnet aldri på feriene. Vi lekte ute rundt husene i solskinnet. Alle var glade og ingen kranglet i borettslaget. Vinterdagene var fyllt med metervis med nysnø og sol fra klar himmel. Ja, det var tider det. Den gang vi ikke hadde brukt for verken regnfrakker eller paraplyer. Sånn virker det i alle fall for meg....

1 kommentar:

Anonym sa...

jeg også husker bare solskinnsdager og en diger snøhaug mellom rekkehuset 97 og 95. men regnfrakk hadde vi i tilfelle gråvær, den ble kjøpt på Bogerud tekstil. jakke og bukse pakket inn i en liten pose. alle hadde sånn. valget var rød eller blå. ellers sier jeg bare at Stovner var verdens beste sted å vokse opp, tross sitt kjipe ufortjente rykte. raringer er det OVERALT. men det hjelper ikke akkurat at de sender en reality med snodig innhold...
Lillstrumpan