19. nov. 2008

I gang med juleforberedelserJeg er i full gang med forberedelser allerede. Kanskje ikke "allerede" for alle, men jeg føler at jeg er ute i god til. Som alltid. Jeg stresser aldri før jul. Pleier som regel å være ferdig med gaver etc en god stund føre. Det er deilig å nyte julen uten kjas og mas synes jeg. Nå er jeg ferdig med gaver til alle barna. Det er ikke få! Vilde, Erlend, Linnea, Birk, Julie, Linnea L, Mille L G, Sebastian, Johann, Mathias, Milla, Jenna. Sander er også ferdig med gave til pappan sin. I går kom barnehagebildene endelig. Og vips var jeg klar med noen julegaver der også. Skal bare ramme de inn først.


I år skal Sander få pakkekalender for første gang. Vi har kjøpt inn 14 gaver til nå. Dvs Petter har kjøpt 13 og jeg 1. Den 3. desember skal mamma og Elin komme til oss å bake pepperkaker og annet godis til jul. Så i luke 3 får han en liten mini-kjelvle. Den er kjempe søt. Ellers er det en del biler osv. Petter har vært smart med luke 1. Det er jo Jul i Blåjell som julekalender på NRK i år. Så i luke 1 får han kalenderboka, slik at han kan følge med i boka mens serien går på tv. Smart. Tror han kommer til å like Blåfjell. Gleder meg til vi skal se på det sammen.Men, jeg mangler fortsatt 10 luker! Kom med ideer!! Jeg trenger virkelig litt hjelp. Vi har kjøpt en 5-pakk med biler, som vi deler opp da selvfølgelig. Så da trenger jeg ikke flere av de. Han skal få litt godis også da. Pastiller og sjokolade. Men, jeg vil ikke ha så mye av det.

Det er så deilig å føle seg skikkelig i rute med gavene!

En gang har jeg skikkelig stresset og da hold det på å klikke for meg. Den julen jeg var gravid. Jeg hadde begynt å få ganske stor mage. I alle fall litt.. Jeg var sykemeldt, så det var så enkelt at jeg fikset alt mens Petter jobbet. Men, så oppdaget jeg helt på slutten at jeg hadde glemt noe. Tror det var lille-julaften. Jeg tok t-banen ned til Oslo City og skulle kjøpe en cd for moren til Petter på Platekompaniet. Det er det verste jeg har vært med på tror jeg. Jeg hadde da kommet til det stadiet hvor man må tisse hele tiden! Og på Platekompaniet var det kø helt ut av butikken. Der er de faktisk veldig mange på jobb bestandig, og veldig effektive. Men, ikke raske nok for meg på det tidspunktet. Jeg fikk helt panikk. Folk som dytter og trenger seg frem. Jeg var tissatrengt og svett...nei huff a meg. Aldri mer sånn rett før jul..

Mulig jeg hadde noen flere ærender også, i og med at jeg dro ned til byen. Husker den dagen med skrekk!
I år skal jeg bare kose meg.

Den 12. desember er det Lucia i barnehagen. Det er så koselig. Helt mørkt ute. Og med alle de lysene og de 71 små-trollene i toget. Men lys og helt hvite klær. Det begynner kl 07:30. Sikkert fordi at klærne fortsatt skal være hvite når de går i toget!På ettermiddagen skal Sander og jeg (sammen med Karinanne, Julie, Nina og Isabella) på Nationaltheatret og se på Hakkebakkeskogen. Så den dagen har jeg faktisk tatt en feriedag. Skal fikse og ordne ting mens Sander er i barnehagen. Så skal jeg hente han tidlig å dra til byen. Vi skal pynte oss og kose oss masse i julegatene. Det blir så koselig.

Men som sagt, kom med kalender tips! Alle ideer tas i mot med glede!
3 kommentarer:

Maria sa...

God morgen:)

Elsker å komme på jobb for å oppdage at du har lagt inn nytt innlegg. Veldig koselig start på dagen:)

Nå har det seg jo slik at jeg har et helt bord i butikken til kalendergaver:)
Av spesiell interesse kan jeg nevne:
hai-refleks
fotballfløyte
snurrebasser
kaleidoskop
badeskum i forskjellige former (piratflagg og nisse f.eks.)
Liten boks m/fortsørrelsesglass (til å putte insekter i)

Så kanskje vi sees snart? :)

Klem klem

Solveig sa...

Å takk for bra tips Maria. Muligheter for at jeg kan stikke innom i lunsjen på fredag. Da skal jeg kjøre til jobben uansett. Kanskje...
Men, bare et spørsmål, hva er kaleidoskop? Det har jeg aldri hørt om før tror jeg.

Anonym sa...

Eller så kan du gjøre det ganske så enkelt og gi en lapp med en opplevelse/oppgave som feks "Idag skal Sander bestemme middag", "Kakebakedag" eller hvis han må klippe seg før jul "Idag skal Sander til frisøren" - så kan han gå å glede seg hele dagen mens han er i barnehagen.

Marit