13. jun. 2008

The sun always shines....when Solveig is working


I dag er det fredag og jeg skal på sommerfest med jobben. Når jeg skal på fest, så regner det! Sist jeg var på fest, var vel på 17. mai. Da snødde det. Det er en kjent sak at jeg bringer dårlig vær. Kanskje det er derfor vi ikke har noen å dra på ferie sammen med i år? Ingen orker vel en gjentakelse av fjorårets sommervær.
Da jeg jobbet på Mallorca (i tre år...) var det jo ganske bænkers med fin-vær. Men, nei da. Ikke når jeg hadde fri. Vi var et team på fem personer. Vi jobbet alle fem sammen fem dager og kvelder i uka. Tre personer hadde fri en dag mens de to andre jobbet, og så omvendt. Hver søndag hadde vi teammøte. Da skulle vi sette opp listen for kommende uke og hvem som skulle ha fri når. Hver søndag var det samme sak. "Må jeg har fri med Solveig"? Familien min kommer (etc..) på besøk og vi skal på stranda på fridagen min skjønner dere. Fint om det var litt sol den dagen! Her er det ikke snakk om tilfeldigheter. Solen stekte fra klar himmel hver dag. Men, da jeg våknet på morgenen på fridagen min (LES: som regle i 15-16 tiden,,,,) var det grått og trist. Jeg skulle ikke på stranda allikevel, så det var ikke så nøye for meg. Men, gud så komisk det ble etter hvert.
Et annet eks: Vi skulle til Nesbyen på hytta til Pål og Katrine. Det var i juli. Snakket med de flere ganger på telefon i løpet av ferien. De hadde over 30 grader. Måtte bade hver dag i fjellvannet for å orke å være ute osv osv.. Vi gledet oss stort til en deilig varm helg på fjellet. Med lange turer og mye fiske.
Den dagen vi ankommer hytta, synker temperaturen rett ned til 4 (+) og det skyer straks over. Helgen tilbrakte vi inne i hytta med fyr i peisen, pledd og rødvin! Ja, det høres koselig ut. Hvis det hadde vært vinterferie!!! Dette er svært typisk.
Bare se ut av vinduet i dag og konstater: Solveig skal snart ha ferie! 22 soldager i mai og ca 12 soldager i juni. Så er det slutt. Sommerfest i kveld og min bursdag i morgen. Håper på et glimt av sol da i alle fall. For jeg har faktisk vært snill. Selv om værgudene ønsker å formidle noe annet. KARMA!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Shiiit! Jeg skal på ferie med deg...oi oi oi ...det kan bli spennede...hahaa

Solveig sa...

jeg vet...ta med regntøy...