7. aug. 2009

Nå er jeg tilbake!

Endelig er Nora her. Magen er borte og babyen er i stua. Deilig! Fødselen gikk fint. Føltes veldig lenge. Men, i følge sykehuset hadde jeg en relativt rask og grei fødsel. 18 timer fra første "mase-rie" og til hun lå på brystet mitt. For en opplevelse! Jeg er kjempe stolt av meg selv som faktisk har født et barn. Jeg vet det er helt vanlig og at "alle kvinner i verden" gjør det. Med eller uten hjelp. På sykehus, hjemme, eller alene i bushen.. Men, jeg er allikevel kjempe stolt over egen innsats. Petter var også kjempe flink. Jeg vet ikke om jeg hadde klart dette uten han. Støttet meg og trøstet meg hele tiden. Jeg ville gi opp mange ganger. Hylte og skreik som en gal.. Huff så mye lyd det er mulig å hente fra nederst i magen. Jeg trodde ikke jeg var i stand til å skrike så høyt. Men, det har jeg bevist for meg selv og resten av Ahus. Det kan jeg!
Ahus ja- for et fantastisk sted å være. Akkurat som å være på hotell. Toppa service døgnet rundt. De sa at det var helt pakka fullt både på føden og på barsel. Jeg merket ikke noe til det. Ikke så jeg så mange andre heller. Jeg følte bare at det var en hel haug med folk på jobb til ære for meg. Og bare meg. De tok så godt vare på meg. Jeg hadde en fantastisk jordmor; Liv-Ågot. Hun var nok en del yngre enn meg. Litt rart egentlig. Og en herlig barnepleier som het Liv. Jeg skal aldri glemme de to. Nydelige mennesker.

Fødte på torsdag ettermiddag den 30/7. Reiste hjem lørdag morgen. Det er jo ikke noe poeng i å henge rundt der når man er frisk og rask. Dessuten har jeg gjort dette før. Hadde hun vært mitt første barn så hadde jeg nok villet bli over en natt til. Da er man jo litt mer usikker osv. Deilig å komme hjem til egen seng og egne rutiner.

Nora er bare helt nydelig og snill. Selvsagt.. Hun sover omtrent 20 timer i døgnet. Spiser som en hest. Hun er den klubba faktisk. Sander er født spinkel og er det enda. Hun kommer til å ta han kjapt igjen. Stakkars. Det tok ikke mange dagene før hun var tilbake til fødselsvekta si. Hun er så god og rund. Jeg er ikke helt vandt til å ha en rund baby. Det er jo så deilig da.
Hun sovner ca kl 23 på kvelden og vekker meg ca 06:30. Kan ikke klage da. På den tiden må jeg opp allikevel. Sander skal gjøres klar til barnehagen og sendes ut av døra sammen med Petter. Når de to er ute av huset, koser vi oss litt og dupper av igjen. Jeg har sovet til ca ti og hun til halv tolv. Sånn går no dagan!

Jeg skal prøve å blogge litt oftere. Ble et veldig langt opphold nå.
Må finne litt motivasjon til å fortsette med bloggingen også. Jeg har mer enn nok av tid, det er ikke det. Må bare motivere meg! Det kommer! Håper jeg da...


Det første møtetFikk krone i barnehagen med "Storebror" på.


Nora i vognen sin


Koser med lillesøster (tjukkasen, ca fire timer gammel.... hihi)

4 kommentarer:

Mylen sa...

Gratulerer så mye Solveig. Gleder meg masse til å få se henne. Petter snakket om at vi kunne komme en liten tur lørdag ettermiddag?
Du er jammen meg heldig med disse "sovende" barna dine ;)

Klem

Camilla sa...

Helt enig med deg Solveig, man skal være stolt av å føde. Husker jeg følte meg som en urkvinne første gang:-) Gratulerer med Nora og kos deg!

Anonym sa...

Gratulerer så mye:) Hun er sååå søt...Kos dere masse i tiden fremover:)

Håper du fortsetter å blogge for jeg leser jeg!!!

Klem, Gullborg

Anonym sa...

Hei Solveig!

Jeg har lest bloggen din en stund, men ikke kommentert för nå.
Stort grattis til lille Nora, så underbart det er når de små kommer til verden! På nederste bildet så er hun VELDIG lik deg..Hvertfall som jeg husker deg da...Ha ha, ja ikke at du er en tjukkas da, men du skjönner sikkert hva jeg mener.
Kos deg og nyt!

Klem fra Lin Syvertsen (gikk i pararell klassen til Elin på Haugenstua...)