28. aug. 2009

Bank i bordet...

Det er farlig å si ting/skryte av ting uten å banke i bordet først. Nå har jeg banket, så da kan jeg skrive videre...
Det er mange som kommenterer at vi har det så lett og at vi er så heldige med sovende barn. Og ja, vi er det. Det er også veldig mange som hele tiden sier; Bare vent! Det endrer seg nok...
Ok, tenker jeg da. Kan vi ikke bare nyte det vi har da? Mulig det endrer seg, men nå er alt bare nydelig og jeg nyter det. For dere som har spurt og for dere som er interessert....her er min oppskrift:
Jeg ammer i ny og ne. Sjeldent, men i blandt. Nora ligger bare der og suger som en gal og blir aldri helt mett. Jeg har tross alt et barn til og mye annet jeg har lyst til å gjøre, så jeg gidder ikke det der. Mating 24 timer i døgnet har jeg ikke tid til. Egoistisk? Javel, men sånn er det. Jeg velger heller å pumpe og gi henne på flaske. (Sander fikk også det.) Funker som bare det. De gangene jeg ammer, spiser hun i en times tid. Etter et kvarter er hun like sulten igjen.
Hun spiser (fra flasken) nå 100-120 ml til hvert måltid. Mater henne ca 6 ganger per døgn. Om det er alt for mye eller for lite, det vet jeg ikke. Men, hun er veldig tilfreds og det er det eneste som er viktig.
Hun våkner i syv tiden på morgenen, da har hun sovet siden kl 23 ca. Hun får da mat og sover igjen til rundt tolv. Etter dette, spiser hun sånn ca kl 12, 16, 19 og 22-23. Pluss et måltid til, en gang inni mellom der. Noen ganger bare fem måltider. Kommer an på hvor mye hun sover. Jeg vekker henne inni mellom på dagtid for å få i henne mat. Hun kunne sikkert ha sovet rundt om jeg ikke hadde gjort det. Hun gråter kun hvis jeg er litt treg med maten. Utenom det, så og si aldri. Det tolker jeg til at hun er glad, mett og uthvilt. Hvis hun gråter eller er litt utilpass, legger vi henne på magen på brystet mitt eller på Petter. Da sovner hun med det sammen.

Ja, det er mye kos og nærhet mellom mor og barn når det gjelder amming. Men, jeg koser jo henne hele tiden allikevel. Når hun er våken altså. Og morsmelk får hun i strie strømmer. Bare litt via omveier. Pluss at Petter også får mate henne når han vil det. Han er like mye involvert som meg.

Jeg sier ikke at dette er den rette måten å gjøre det på. Men, det funker for mine barn. Sander sov også hele natten igjennom. Det er veldig deilig for oss alle. De er uthvilt når de våkner og de har opplagte og uthvilte foreldre.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Høres ut som om dere koser dere noe veldig! Er så lei av ammepolitiet der ute som får bakoversveis om noen velger å gjøre det som faktisk funker for dem - istdet for å slite seg gjennom måneder med utilfredse barn (og voksne). Kos deg masse med unga dine - de er nydelige begge to;)

Anonym sa...

Og den var fra Linda (tidligere arbeidskollega som klarte å huke av for anonym).