14. mai 2008

Nice nice niceNå er jeg tilbake til hverdagen igjen. Hadde planleggingsdag i barnehagen i går, så vips, en ekstra fridag. Pinsen er over for i år og jeg har hatt en fantastisk tur med venninnene mine i Amsterdam.

Dagbok:


Torsdag:


En meget stressende dag. Først en hel dag med direktørmøte. Ikke lett å følge med når hjernen allerede har satt seg på flyet. Men, resten av meg prøvde å holde følge å vente til jeg faktisk skulle gå fra jobben kl 15. Jeg hastet bort til Skøyen og flytoget kl 15:15 og var allerede i innsjekkingsskranken kl 15:45. Så det gikk unna. Møtte alle jentene der. Vi fikk oss noe å spise og drikke og så var det bare å vente på flyet.


E (søster) har veldig flyskrekk og det har T også. De hadde blitt plassert ved siden av hverandre, mens resten av oss skulle sitte sammen midt i flyet et sted. Jeg tenkte det var best jeg satt sammen med E for å trøste henne. Og at T og E ikke trengte å sitte sammen og psyke hverandre helt ut. Så da fikk jeg T sin plass. Det var på 25A. Det var bare 25 rader i flyet, så dvs helt bakerst og innerst. Snakk om panikktrangt. Fikk nesten flyskrekk selv av å sitte der.


Vi så to ledige plasser midt i flyet ved nødutgangen. E spurte en flyvertinne og vi kunne sitte der i og med at hun var så redd osv. Flyvertinnen synes ikke det var en god ide, da det ville gitt E jobben med å åpnet døren osv hvis det skulle skje noe. Så vi satt pent der vi hadde blitt plassert. Det gikk kjempe fint. Hun fikk masse trøst av en søt flyvert.


Vi kom ned på jorden i Amsterdam. De fire andre som skulle på bo på husbåt tok en taxi, mens jeg og E oppdaget at de hadde åpnet en Starbucks på flyplassen. Vi løp inn og kjøpte oss nye termokopper. Vi har jo kopper der i fra fra før av. Men, hva er vel 25 Euro for enda en ny kopp!! Innen vi kom til hotellet (inkl taxi penger) hadde vi brukt 200 euro...tilsammen da. Ha ha.


Vi sjekket inn på et lugubert hotell midt på Rembrandtplein. Visste at det lå ganske sentralt, men ikke at vi faktisk måtte gå gjennom to utestedet for å komme til resepsjonen. Makan til støy.


Vi fikk dusjet og pakket ut og så rusla vi litt rundt i området, spiste middag og tok noen øl mens vi ventet på de andre jentene. De kom etter hvert opp til oss. Satt hele kvelden på en terrasse utenfor vårt hotell. Ble kjent med noen "gubber" fra Belgia. Moro det. Jeg og E gikk hjem etter hvert, mens det andre gikk på "Bolle Jan" pub sammen med de fra Belgia.


Hadde med ørepropper til oss begge. Og godt var det. Kunne nesten kjenne bassen fra utestedene i madrassen. Men, etter en så lang dag gikk det greit å sovne allikevel. Og etter så mange øl....Fredag:


Våknet til strålende sol! Vi hadde utsikt fra baderomsvinduet og rett inn i kjøkkenet til hotellet. Da vi så klutene og div annet som lå der bråbestemte vi oss for å gå ut av hotellet å spise frokost.


Vi møtte de andre utefor hotellet vårt. M, M og L gikk direkte i gang med storshoppingen. E, T og meg selv gikk for å se Anne Franks Hus. Det var langt og gå. Men, med et kart og tre kloke hoder kom vi fram uten problem. Der var det milelang kø selvfølgelig. Men, den gikk veldig fort. Det var så spennende å være der inne. Faktisk så spennende at jeg må skrive en egen blogg om det senere.


Etter besøket i huset hennes gikk vi tilbake til Kalverstraat som skulle vise seg å bli vår favorittgate. Her ligger alle butikkene på rekke og rad. Litt lunsj med de andre jentene og så var vi klare til å shoppe vi også.


Etter en lang dag i all verdens butikker dro husbåtfolket hjem. E og jeg gikk til Subway og kjøpte oss en baguette og litt drikke. Så satt vi oss på plenen i en park og spiste. Skikkelig koselig.


Vi dro hjem og dusjet og så gikk vi ned til husbåten til de andre. Den var så fin! Som en liten nymoderne leilighet. Vi tok noen øl der før vi skulle ut å spise. Det skulle vise seg lettere sagt en gjort. Vi gikk og gikk... Hadde ikke helt peiling på hva vi holdt på med. Om det var ølen eller kartet som villedet oss er jeg ikke sikker på. Men, vi surra oss helt bort. Plutselig var det bare menn rundt oss. Kun coffeeshops og nakne damer i små vinduer. Pornokino og sexshops. Der kom vi trippene. I sommerkjoler og små vesker. Snakk om å være malplassert. Vi fikk ikke mye oppmerksomhet for å si det sånn. Inne i et vindu sto en jente og presset puppa inn til ruta, mens en mann sto på utsiden og dro tunga over og rundt på vinduet. Mmmmm... Men, det var ganske fascinerende å se på da.


Til slutt fant vi en pizzeria som vi spiste på. Elendig service og omg så stinky shabby toalett. Men, målet var nok da å bli mett. Da vi kom ut der i fra og gikk videre opp gaten, lå det småkoselige restauranter på rekke og rad. Snakk om å ta det første og beste. Etter dette og etter festen dagen før og ikke minst dagens shoppingrunde, måtte vi hjem å sove.


Lørdag:


Vi våknet igjen til strålende sol og varme. E ville sove litt lenger og gå på sightseeing. Jeg gikk ut på torget for å møte de andre til en ny shoppingrunde. Vi satte oss på en cafe rett utenfor døra. Bestilte en toast som det av en eller annen grunn tok 45 minutter å lage. Og 3 minutter å spise... Vi heiv i oss maten og kom oss fort som fy opp i "gata vår" igjen. Kalverstraat! :-)

Shoppet litt mer denne dagen. Vi møtte E på en cafe for en glass vin. Så dro de andre jentene videre. Jeg og E shoppet litt til sønnen min og gikk for å spise pizza. Den beste pizzaen jeg har spist på lenge. Her var det til og med god service! Ikke helt vanlig i dette landet har vi skjønt. Gikk hjem for å hvile oss litt og lade opp til kveldens festligheter.

Møttes til et lite vorse i husbåten. Moro! Gikk ut for å spise og så var festen i gang. Veldig morsom kveld. Jeg fant meg et franskt par. Snakket en hel del med de. På fransk!! Jeg kan ikke fransk i det hele tatt. Men, jeg syntes nok jeg kunne det da. Stakkars par. Sikkert på kjærstetur. Og så møtte de meg! Huff det er så mange sorte hull.... Ikke bra.


Søndag:


Sjekket ut tidlig. Satte oss på en cafe og spiste toast. Ikke akkurat noen gourmet ferie dette her. La fra oss baggasjen i husbåten. Flyet skulle ikke gå før kl 22.

En hel dag i stekende varme, med litt mer shopping og en sinnssykt varm kanalbåttur. Vi avsluttet vår helg i Amsterdam med take away Wok og fotmassasje. Helt utslitte og veldig fornøyde satte vi oss i en taxi til flyplassen.


Dette har vært en kjempe bra tur. Innehold alle elementer som en jentetur skal inneholde.


Takk for turen jenter. Gleder meg til ny tur i 2009 som går til New York!


1 kommentar:

Anonym sa...

En helt FANTASTISK tur. Amsterdam er virkelig å anbefale på våren. Tenk å kunne gå uten jakke på kveldstid 8. mai - sommer for oss nordmenn. Husbåt er også virkelig å anbefale i stedet for hotell så til de interesserte ta en titt på www.houseboathotel.nl og spesielt båt B028 - fantastisk :o)

Lumpa