19. mai 2008

Kom mai du skjønne milde...Da var 17. mai over for denne gang. Vi hadde en kjempe koselig dag. Ikke en fullt så bra start, men det tok seg opp.

Vi, som så mange andre, våknet til 2 grader og et skikkelig snøvær. Jeg fikk helt panikk fordi vi hadde holdt på ute kvelden i forveien med å plante m.m. Jeg var på gartneriet og handlet for tusen kr. Kunne godt tenke meg å ha de plantene mer enn et døgn liksom.

Vi spiste en liten 17. mai frokost før mormor og morfar kom. De hadde med kake og enda en plasttrompet til S. Vi pakket oss inn i bilen og kjørte bort til skolen. Barneskolen i nærheten hadde invitert barnehagene i nærmiljøet til å være med i toget. Vi har snakket mye om dette med 17. mai og tog i det siste. Da vi ankom skolen begynte S umiddelbart å lete etter tog. Jeg prøvde å si mange ganger at dette er et tog. Vi skal gå sammen og rope hurra med flaggene våre! Til slutt slo han seg helt vrang. JEG SKAL KJØRE TOG!!! Nå er han riktignok svært opptatt av Thomas Toget og det å få kjøre tog. Men..... Alle foreldre lo litt av han og vi var helt fortvila. Da toget begynte å gå fremover tok vi en kjapp sving til høyre og dro hjem. Han var rett og slett helt knust. I det været så var det i og for seg helt ok å dra hjem.

Vi så på 17. mai sendinger på tv og spiste kake. S ville legge seg litt og sov like godt i nesten tre timer. Helt utmattet etter en stor skuffelse.


I to-tre tiden begynte folk å komme strømmende på. Vi ble ca 18 pers tilsammen med store og små. Vi grillet litt pølser og koste oss. Senere på kvelden ble det grilling på ordentlig og en hel del vin på de voksne og en hel del is og kake på barna. Det var et greit støynivå både pga av sukker og vin.


Halv tolv var hele familien godt på vei inn i drømmeland. I alle fall to av medlemmene. Huset ble ryddet...av meg... barn lagt...av meg... bord og stoler båret tilbake på plass...av meg... oppsamling av et par kakestykker, noen oppløste pølsebrød og en del is fra gulvet ble gjort...av meg...og all søppel og flasker kastet...av meg... mens mann og barn sov som steiner. En pga alt for mye vin og en som allerede hadde glemt toget men var proppa full av pølser og is. Det hadde nok vært nok "hipp hurra" for den ene og "hikk hurra for den andre"... hihi...

Mor måtte tilbringe natten på sofaen. Selv om jeg har handlet inn til denne dagen i flere dager, skrevet lister og brukt den ene tusenlappen etter den andre, både på polet, Rimi og Plantasjen, hadde jeg glemt det aller viktigste!! Ørepropper til femti spenn på apoteket. Og for de som kjenner P like godt som jeg, skjønner hvorfor jeg sov på sofaen etter en slik kveld...


Ellers vil jeg takke alle for en super dag. Store og små. Velkommen tilbake til neste år. Gøy med tradisjoner!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha en liten jente jeg kjenner trodde også at 17. mai toget var et ordentlig tog hun kunne sitte i og hun gledet seg masse - så når hun for første gang måtte traske i 17. mai tog (og løypa var laaang) så var kommentaren: Liker ikke tog mer :o)

Lumpa

Anonym sa...

Stakar Sander da.. klart han ville kjøre tog :)
Vet akkurat hvorfor du sov på soffan akkurat den kvelden ja - Martin skulle jo egentlig komme bort en tur..