4. jan. 2009

Julaften!

Jeg har ikke blogget på kjempe lenge, så jeg får heller dele opp litt og fortelle om julens opplevelser i deler.
Begynner med julaften.

Sander våknet ganske sent, hvilket han har gjort hele jula. Vi har sovet til 10-11 hver dag! Var veldig spent på julestrømpa som hang på døra hans. Hmmmm....godis før frokost?? Ja, er det jul så er det jul. Han kom krypende opp i vår seng og spiste kinderegg og pastiller til frokost mens vi halv sov og så litt på juleprogrammene sammen med han. Men, etter hvert måtte vi opp. Skulle nemlig ferie julaften her hjemme for første gang.

Klokka tolv presis ble ribba satt i ovnen. Petter våket over "barnet" sitt som en hauk. Vi hadde dekket bordet nesten ferdig kvelden før. Vi jobbet i et passe tempo egentlig hele dagen. Ikke noe stress her i gården nei.. Vi koste oss og var spente på resultatet.
Halv fem kom gjestene. Mamma, pappa og Elin. Elin, som har termin 3. juledag, kom en liten tur alene, mens Ilan var hos sin mamma.
Julemiddagen var, om jeg får si det, helt perfekt!! Petter var så flink! Ribba kunne ikke blitt bedre. Vi koste oss masse. Vi hadde riskrem til dessert. Med mandel i. Men, Petter hadde laget i en så stor porsjon at det ble ikke spist en tredje del en gang. Så ingen fikk mandelen! Den fant vi rett og slett ikke.

Så var det endelig pakker da. Sander hadde vært kjempe flink til å sitte ved bordet ganske lenge. Spiste faktisk en del også. Ellers var det jo bare godis den dagen.

Litt etter middagen banket det på. Sander løp for å åpne. Og der stod nissen!! Han var litt skeptisk, men tok han med seg inn. Han var en ivrig hjelper til nissen. Delte ut pakker til alle sammen. Sparte opp en egen liten haug på bordet som han skulle ta senere! Så fulgte han nissen ut igjen. Sa han sto på trappa og vinket han av gårde, sa han: " Sånn nisse, da kan du bare gå å hente mer pakker til oss du". Så gikk han inn og begynte på nisse-pakke-haugen sin.
Det er mamma som kjøper inn alle pakkene som er fra nissen, så det er like spennende for alle.

Vi pakket opp og pakket opp. Elin, stakkars, hadde ingen god dag. Det presset på ganske så voldsomt. Så kl halv ni kastet hun i håndkledet. Jeg kjørte henne bort på Ellingsrud der Ilan var.
Julekvelden ble avsluttet med enda litt mer og drikke og spise. Mamma og pappa sov over.

Noen av årets gaver til Sander:
To fjernstyrte biler
Lynet McQueen som kjører av seg selv
Filmer og bøker
Masse klær og ulltøy (jippi, sier mor)
Sovepose til teltturer med pappa
Politisatsjon
Masse Cars stæsj
+++++

Jeg fikk masse fint også!
To sett med super-undertøy
Vinskap
Litt klær
Darphin sminke og Guinot produkter
Masse fine ting til huset fra Hadeland Glassverk, Covent Garden, Black Design, deler til serviset, stelton brødposer osv
++++

Ingen kommentarer: