9. mai 2010

Min lasagne

Jepp, jeg har min egen lasagne. Jeg har ikke så mange spesialiteter akkurat. Men, denne er god. Og den er min! Hadde den til middag i dag. Sammen med en liten gjest. Sanders venn :-)

Fremgangsmåte:

Stek karbonadedeig i pannen. Salte og pepre godt. Ha i et glass med en tomatsaus. Jeg bruker Dolmio Classico. Etter at du har tømt glasset, spruter du litt ketchup oppi glasset og heller litt melk eller fløte oppi. Sett på lokket igjen og rist godt. Hell dette over kjøttet. La dette stå å putre i stekepannen en god stund. I mens lager du ostesaus. Smelt litt smør i en kjele. Ha i mel og rør til det blir smuldrete. Hell på melk. Kok opp og la det småkoke en stund. Viktig for å få bort melsmaken. Riv muskatnøtt over sausen. Salte og pepre. Ha i ost. Sausen skal være litt tykk. Legg så lag på lag i en ildfast form. Med pastaplater. Ost på toppen om du vil. Jeg synes det er best uten. Avslutter heller med ostesausen og lar det være toppen. Det er jo en del ost i sausen.

Salat og godt brød ved siden av.

1 kommentar:

Shira, Victor og Therese sa...

Vi prøvde lasagnen din i kveld, og den var kjempegod!! :D Eg er ikkje vane med å lage mat utan å følge oppskrifta til punkt og prikke, så det var ein utfordring for meg å ikkje ha mengdemål på ingridiensene, men det gjekk jo fint! Eg har faktisk aldri laga lasagne fra scratch før - blir ikkje siste gangen heller:)

Men du har vel fleire spesialiteter? Kva med den gode risottoen vi fekk hos dåke?