18. jan. 2010

Phad Thai til middag i dag


Jeg lagde Phad Thai til middag i dag. Det er faktisk en av Thailands største nasjonalretter. Og det er helt nydelig!

Kokte tagliatelle (trodde jeg hadde nudler.... så pasta ble en nødløsning. Men godt...) og avkjølte. Strimlet en løk, skar grove biter av en vårløk-bunt, hakket to hvitløksfedd og en boks med bønnespirer. Stekte i woken på høy varme i 1 dl soyaolje. Slik går du frem videre: Ta grønnsaksblandingen ut av woken, legg i to fileter av kylling, skåret i biter. Gjennomstekes. Ta de ut av woken. Start på sausen, i wokpannen. 4 ss fiskesaus, 2 ss ketjap manis, 1 ss limesaft, 1 ss soyasau. Kok opp og tilsett nudler/pasta. Varmes litt, ca 1 min. Hell opp i grønnsaker og kylling. Bland godt sammen. Dryss over hakkede peanøtter og frisk hakket koriander.

Dagens middag var helt fantastisk og kjapp å lage. Mmmmm :-)

Ingen kommentarer: