30. mar. 2010

Focaccia


Har bakt focaccia. Det ble kjempe godt.

Ingredienser
* 1000 gr hvetemel
* 6 dl vann
* 1 pk gjær
* 30 gr salt
* 30 gr honning
* 1,5 dl god olivenolje
* rosmarin
* havsalt

Bland alt det tørre. Rør inn honningen i lunket vann. Bland inn vannet i melblandingen. Elt deigen godt. Heve i en halv time ca. Legg den på en smurt lang panne og trykk ut.

Prikk jevne hull med fingrene, og hell på en god olivenolje. Strø over litt havsalt. La deigen igjen heve godt, og la oljen trekke inn i deigen før brødet stekes. Brødet stekes på 230 grader i ca. 18 minutter til de får gylne brune og sprø skorper. Etter ca. 10 minutter tas de ut av formene. Strø rosmarin, og stekk videre i 8 minutter. Du kan også trykke inn olivenolje, tørket tomater om du vil det når du prikker deigen med fingrene.
Jeg hadde cherrytomater på.

Ingen kommentarer: